Autoverhuur Miami en spannende roadtrips

Miami bevindt zich in het het zuid oosten van de Verenigde Staten van Amerika, in de staat Florida. Miami en, ten oosten gelegen van de stad, Miami Beach vormen de centrale metropool van Zuid Florida. Deze metropool, ook wel Greater Miami and Beaches genaamd, telt maar liefst zes miljoen inwoners en behoort daarmee tot de top 10 van grootste gebieden in de Verenigde Staten van Amerika. Het is een trekpleister voor jong en oud en is zeker de moeite waard om eens te bezoeken!

Wat te doen in Miami

Wat valt er niet te doen en te zien in deze prachtige stad. Iedereen zal er zijn gading vinden! De meeste mensen komen hier naartoe voor het warme klimaat en de fantastische stranden maar ook voor de bonte mix tussen de Amerikaanse en Caribische cultuur. De haven van Miami en het daar praktisch aan grenzende Fort Lauderdale vormen overigens belangrijke vertrek- en aankomsthavens voor verschillende luxueuze jachten en cruiseschepen. Zo eindigen bijvoorbeeld ook cruisepassagiers in Miami voor een korte tussenstop.

Bezoek zeker ook eens het Art Deco District. Deze wijk is gelegen in een deel van South Beach en biedt tal van prachtige gebouwen die veelal uit de eerste helft van de vorige eeuw stammen. Deze gebouwen zijn typisch voor Miami! Bezoek ook de gele Freedom Tower die zich aan de rand van de stad bevindt. Deze 78 meter hoge toren dankt zijn naam aan het feit dat dit het eerste gebouw was voor veel Cubanen die op weg waren naar de vrijheid.

 • Bezienswaardigheden
 • Haven
 • Cruiseschepen
 • Fort Lauderdale
 • Caribische cultuur
 • Art Deco District
 • Freedom Tower

Kunst en Cultuur

Ook op het vlak van kunst en cultuur zal je in deze prachtige stad echt niets te kort komen. Greater Miami and Beaches biedt je een rijke culturele mix en tal van musea, tentoonstellingen en exhibities om je vingers bij af te likken. Daarnaast is er een rijk aanbod aan zowel theater als live concerten maar ook opera en straatartiesten vind je er overal. Waar je interessegebied ook mag liggen, Miami en zijn bruisende wijken zal je zeker weten niet teleurstellen.

Er is zo veel te zien dat je alles onmogelijk in 1 dag kan bezichtigen. Overigens is deze plek in de zomer een goed gevulde plek met bezoekers van overal in de wereld. Daarom is het aan te raden vooraf wat opzoekwerk te doen en te bekijken wat je graag wilt zien. Op die manier zal je zeker niks missen! Je kan dan ook alvast je entreetickets bestellen zodat je de wachtrijen te slim af bent en je niet voor een uitverkocht evenement staat.

Wat te doen buiten de stad

Niet enkel Miami biedt je een hele reeks aan toffe bezienswaardigheden en attracties aan maar ook de staat Florida heeft je heel wat te bieden! Als je over een auto beschikt kan je een heuse roadtrip organiseren door deze prachtige staat en tal van schitterende zaken zien en doen. Zo kan je naar het meest zuidelijke punt van de VS reizen namelijk Key West. Met een schitterend historisch centrum en stranden rondom (waar je overigens aan tal van watersporten kan deelnemen) is dit zeker een must see!

Bezoek zeker ook eens het nationaal park de Everglades. Wil je even tot rust komen en de drukte van de stad achter je laten dan is deze plek de plek waar je naar op zoek bent. Maar relax niet te veel want dit moerassige nationaal park is de plek waar krokodillen, alligators en een hele reeks aan andere reptielen wonen. Maar vanaf de Airboat waarmee het park het makkelijkst te verkennen is mag je gerust zijn dat je veilig genoeg bent!

 • Buiten de stad
 • Roadtrip
 • Key West
 • Everglades
 • Krokodillen, alligators en andere reptielen
 • Airboat

Pretparken

Indien je je in Miami bevindt en je de stad in zijn geheel gezien hebt kan je er gerust op uittrekken in de auto en ook het schitterende Orlando verkennen. Niet alleen de stad is prachtig maar je hebt er ook tal van pret- en themaparken die verspreid zijn over het hele gebied! Zowel voor jong als oud zal je er wat vinden. Je kan je entreetickets op voorhand boeken om zo wachtrijen te vermijden maar laat jezelf voornamelijk volledig gaan!

Bezoek bijvoorbeeld Walt Disney World dat in Orlando te vinden is. Hier zul je al je favoriete Disney-figuren tegen het lijf lopen en tal van dolle attracties kunnen bezoeken. Op één dag zul je lang niet alles gezien hebben! Verblijf dus lekker in het park of in de omgeving en spendeer hier gerust een aantal dagen! Bezoek zeker ook het ‘Magic Kingdom’ waar al je favoriete sprookjes tot leven gewekt zullen worden! Kortom, houd je van pretparken? Wacht dan niet langer!

 • Pretparken
 • Themaparken
 • Orlando
 • Walt Disney World
 • Magic Kingdom
 • Sprookjes

Huur een eigen auto

Aangezien het moeilijk en/of zeer tijdrovend is om met je eigen wagen naar de Verenigde Staten te reizen is het zeker aan te raden om hier ter plekke een wagen te huren. Zo kan je op je eigen tempo en in alle comfort zowel de prachtige steden als de staat Florida ontdekken. En wie weet nog veel meer van het Amerikaanse vasteland! Er zijn tal van maatschappijen die klaar staan om je de beste service op vlak van autoverhuur aan te bieden.

Je zal echter wel over een aantal documenten moeten beschikken zoals een geldig paspoort, een geldig rijbewijs en een creditcard. De creditcard dient ervoor als borg te staan in geval er een ongeval plaatsvindt of er schade aan de auto berokkend wordt. Je kan trouwens al een auto huren op de internationale luchthaven zelf, makkelijker wordt het niet! Een van de maatschappijen die dit aanbiedt is Avis en Autoverhuurusa.nl Miami staat klaar om je met open armen te ontvangen! Geniet van de trip!

Scroll to Top