Auto huren: de beste manier om Orlando te ontdekken

Orlando bevindt zich in de Amerikaanse staat Florida en telt ruim anderhalf miljoen inwoners. De stad is zeer bekend als toeristische bestemming, mede door de aanwezigheid van grote pret- en themaparken zoals het Walt Disney World Resort, Seaworld en Universal Studios. Temperaturen kunnen in de zomer oplopen tot 30 graden celsius en meer, een echte aanrader voor wie houdt van een combinatie van plezier, schitterende natuur en zon. Uiteraard heeft Orlando en de staat Florida nog veel meer te bieden! Indien je over eigen vervoer beschikt is alles zeer vlot en makkelijk te bereiken.

Zo vind je in Florida, naast de bekende pretparken ook schitterende natuurparken zoals de Everglades en Florida Key National Park. Naast deze bekende parken zijn er nog tal van minder bekende plekken om volledig tot rust te komen in een natuurlijke omgeving. Word één met de prachtige fauna en flora die dit schitterende gebied te bieden heeft en kom volledig tot rust na een dagje vol pret in één van de druk bezochte pret- en themaparken! Naast wandelen en genieten kan je zelfs zeevissen aangezien dit een zeer populaire aangelegenheid is in Florida!

Pret- en themaparken

Zoals eerder vermeld biedt Florida een ruim aanbod aan pret- en themaparken voor jong en oud. Daarom is Florida ook een uitstekende vakantie locatie voor gezinnen met kinderen! Naast het bekende Walt Disney Resort waar de kleinsten, en ouderen uiteraard al hun favoriete Disney-figuren kunnen ontmoeten en een dag vol pret en plezier kunnen beleven zijn er nog tal van plekken om met de allerkleinsten te bezoeken. Zo heb je het Universal Studios themapark dat volledig gebaseerd is op bekende series en films zoals The Simpsons, E.T., Men in black etc.

Binnenin dit Universal themapark vind je ook het immens populaire Island of Adventures. Dit themapark is verdeeld over zeven gebieden met onder meer ‘The Wizarding World of Harry Potter’, ‘Marvel Super Hero Island’ en ‘Seuss Landing’. Maar vergeet tussen al dit plezier zeker ook niet het centrum van Orlando te bezoeken met zijn historische gebouwen, want het is zeker het bezoeken waard! Daarnaast kan je in en rondom de stad mooie wandelingen maken in het Lake Eola Park. Mensen missen dit deel van Orlando spijtig genoeg door het overgrote aanbod aan pretparken.

Natuur in Florida

Om te bekomen van alle drukte die een pretpark met zich meebrengt kan je lekker tot rust komen in één van de vele natuur reservaten in Florida. Neem dus je wagen en trek erop uit want al die prachtige natuur is zeker het bezoeken waard! Een van de meest bekende reservaten is de Everglades. Met zijn moerassige ondergrond en mangroves is dit de ideale habitat voor slangen, krokodillen, zeeschildpadden en panters! Met de juiste gids aan je zijde kan je met wat geluk al deze wonderlijke dieren spotten!

In het zuidwesten van de staat vind je het reservaat Florida Keys. Het bestaat uit een reeks eilanden die je volledig tot rust zullen brengen na een hectische rondreis door de staat Florida (en eventueel aangrenzende staten uiteraard). De archipel bestaat welgeteld uit 1700 eilandjes met schitterende stranden en mooie natuur. Alle bewoonde eilanden worden met elkaar verbonden door middel van de Overseas Highway, US Route 1. Indien je beschikt over een eigen wagen is het dus zeer makkelijk en zeker aan te raden deze vele eilandjes te ontdekken en te verkennen!

Hoe door Florida reizen

Uiteraard is de meest aangename manier om door deze prachtige staat te reizen een eigen auto! Zo kan je je eigen weg banen van je favoriete pretpark naar je favoriete plek in de natuur. Je kan de hele Florida Keys verkennen en kuieren op de mooie stranden zolang je wilt! Er zijn tal van maatschappijen die auto’s verhuren in Orlando zelf zoals Alamo dat verhuringen aanbiedt aan de internationale luchthaven zel. Al bij al is het bezoeken van Orlando en de hele staat Florida dus zeker een must! Veel plezier alvast!

Scroll to Top